dinsdag 2 april 2013

KnotsBots kookt !

Tagliatelle ragu op Knotsbots-wijze 

Benodigdheden : 50 gr boter
                                    1 ui
                                    1 winterpeen
                                    100 gr pancetta/bakbacon
                                    220 rundergehakt
                                    220 varkensgehakt
                                    120 gr kippenlevertjes ontveld en klein gesneden
                                    oregano
                                    peterselie
                                    nootmuskaat
                                    0,25 ltr droge witte wijn
                                    0,25 ltr melk
                                    2 blikken tomaten in blokjes
                                    1 pakje sofrito
                                    tagliatelle
                                    runderbouillon

Bereiden              : Verhit de boter in de pan
                                   voeg het spek toe en bak het uit
                                   voeg de ui en de winterpeen er aan toe ( hoe kleiner gesneden                            
                                   hoe lekkerder )
                                   Als de ui en de wortel glzaig zijn het gehakt erbij
                                   dan een eetlepel oregano peper zout en snuf nootmuskaat 
                                   erbij
                                   bakken tot gehakt aankleurd , dan de kippenlevers erbij
                                   Laten bakken tot al het vlees licht verkleurd is 
                                   wijn erbij doen en op hoog vuur laten koken (ong 5 min)
                                   helft van de melk erbij en ong 10 min zachtjes laten 
                                   doorkoken
                                   dan tomaten toevoegen en de bouillon tot alles onder staat
                                   deksel half er op leggen en 3 tot 4 uur laten stoven
                                   voeg de rest van de bouillon toe als de saus te droog word
                                   net voor de saus klaar is de sofrito toevoegen
                                   dan nog een eetlepel oregano en peterselie erbij
                                   rest van de melk erbij
                                   nog 5 min laten sudderen 
                                   klaar !

Voor de smaak is het ook lekker om er knoflook door te gooien samen met de ui en wortel

Om hem lekker pittig te maken is net voor je de saus van het vuur haalt een theelepel gemalen rode pepers er door te doen
Zelf doe ik er regelmatig 2 of 3 theelepeltjes doorheen
Maar ben er voorzichtjes mee
Je moet er van houden dat het pittig is 

                                    Tagliatelle koken
                                    opscheppen
                                    saus er over
                                    verse basilicum er over
                                    en verse parmazaanse kaas of pecorino er over

                                     EET U SMAKELIJK !
                                   

                                    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten