Tagliatelle ragu op Knotsbots-wijze
Benodigdheden : 50 gr boter
1 ui
1 winterpeen
100 gr pancetta/bakbacon
220 rundergehakt
220 varkensgehakt
120 gr kippenlevertjes ontveld en klein gesneden
oregano
peterselie
nootmuskaat
0,25 ltr droge witte wijn
0,25 ltr melk
2 blikken tomaten in blokjes
1 pakje sofrito
tagliatelle
runderbouillon
Bereiden : Verhit de boter in de pan
voeg het spek toe en bak het uit
voeg de ui en de winterpeen er aan toe ( hoe kleiner gesneden
hoe lekkerder )
Als de ui en de wortel glzaig zijn het gehakt erbij
dan een eetlepel oregano peper zout en snuf nootmuskaat
erbij
bakken tot gehakt aankleurd , dan de kippenlevers erbij
Laten bakken tot al het vlees licht verkleurd is
wijn erbij doen en op hoog vuur laten koken (ong 5 min)
helft van de melk erbij en ong 10 min zachtjes laten
doorkoken
dan tomaten toevoegen en de bouillon tot alles onder staat
deksel half er op leggen en 3 tot 4 uur laten stoven
voeg de rest van de bouillon toe als de saus te droog word
net voor de saus klaar is de sofrito toevoegen
dan nog een eetlepel oregano en peterselie erbij
rest van de melk erbij
nog 5 min laten sudderen
klaar !
Voor de smaak is het ook lekker om er knoflook door te gooien samen met de ui en wortel
Om hem lekker pittig te maken is net voor je de saus van het vuur haalt een theelepel gemalen rode pepers er door te doen
Zelf doe ik er regelmatig 2 of 3 theelepeltjes doorheen
Maar ben er voorzichtjes mee
Je moet er van houden dat het pittig is
Tagliatelle koken
opscheppen
saus er over
verse basilicum er over
en verse parmazaanse kaas of pecorino er over
EET U SMAKELIJK !
Geen opmerkingen:
Een reactie posten