zondag 17 februari 2013

Droomvrouw ... Hoofdstuk 2


Plaats Delict

Pilton ging de kamer binnen waar het lijk nog steeds op bed lag en Delaney liep achter haar aan naar binnen. Zo gauw hij het verminkte lijk zag draaide zijn maag om en hij kon nog net terug op de gang komen. Daar kwam zijn broodje,samen met alle drank van de afgelopen nacht er uit. Gelukkig was de afdeling afgesloten voor de overige bezoekers van het ziekenhuis,maar een passerende verpleegster keek de politieman aan,onwetend wat er op de kamer die hij net had verlaten gebeurd was. "Alles goed meneer ?" vroeg ze aan Delaney,die werkelijk een kleur had alsof hij zelf in het mortuarium had moeten liggen. "Het gaat wel weer,kunt u ervoor zorgen dat het opgeruimd wordt ?" Delaney schaamde zich niet vlug en ging zonder verder op de verpleegster te letten terug de kamer in. Nu wetende wat hij aan zou treffen liep hij eerst naar het aanrecht in de kamer en legde een natte washand op zijn gezicht. Pilton stond hem aan te kijken en zei niet geheel zonder ironie dat Delaney te oud werd voor lange nachten doorhalen. Delaney negeerde haar opmerking,draaide om en keek naar de oude Pat McNally.

Hij keek naar het lijk en het mes wat nog steeds recht overeind in de maag van de man stond. Het was een bloederig tafereel,maar Delaney had wel vaker te maken gehad met onvoorstelbare moorden. En nu zijn maag leeg was kon hij de situatie rustig bekijken. "Ik ga er vanuit dat er geheel volgens de regels is gehandeld en dat nog niemand weet wat er hier aan de hand is ?" Pilton knikte naar hem. "De arts die hem gevonden heeft is al naar het bureau voor verhoor,en hij heeft de kamer inderdaad meteen op slot gedraaid." Het was de normale gang van zaken als er een moord op een belangrijk politicus was begaan. Het gebeurde niet vaak maar gelukkig had de arts juist gehandeld. 
"Ik ga een team samenstellen die dit stilletjes kan oplossen." Delaney wist dat hij de juiste mensen op deze zaak moest zetten zodat het nog even uit de kranten bleef. "Ten eerste laten we het lijk hier liggen om de autopsie uit te voeren." Hij keek Pilton aan en zei dat hij er aan ging werken. Ze verlieten de kamer,die weer zorgvuldig op slot gedraaid werd door Pilton en gingen naar de directeur van het ziekenhuis.

"De kamer is verboden gebied voor iedereen die er niks te zoeken heeft ! En alleen ik maak uit wie er wel wat te zoeken heeft !" Delaney liet de directeur maar meteen weten dat er nu tijdelijk andere regels golden in het ziekenhuis. Hij had al wat mensen gebeld en zijn team was onderweg. Hij wist wie hij voor deze zaak moest gebruiken en hij was vol vertrouwen dat dit niet zo heel lang ging duren. De lijkschouwer,die toevallig dienst had gehad was het eerste ter plaatse en Delaney liep met hem naar de kamer waar de moord had plaats gevonden. "Ik hoop dat je het niet vervelend vind om het hier te doen" zei hij tegen de lijkschouwer. "Maar ik wil dit nog even stil houden." 
De lijkschouwer,Jack Simpledick,knikte en bromde dat hij het begreep. Hij was tenslotte al een tijdje bekend met de gang van zaken en ging meteen aan het werk. Ondertussen was ook de agent die belast was met de deurcontrole aangekomen en kon Delaney naar zijn kantoor op het bureau. Hij liet Pilton weten dat hij haar op de hoogte zou houden en ging er vandoor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten